Logo CP.png

Beste cultuurliefhebber,

 

Zoals je ongetwijfeld weet leeft de cultuursector in vreemde tijden…. Met alle beperkingen, raadgevingen en sectoriele maatregelen die intussen zowat dagelijks worden afgekondigd en even snel weer veranderen, is het voor ons als producent heel moeilijk in te schatten of Oliver! de musical op een “normale” manier zal kunnen plaatsvinden in april 2021.

Onze eerste bekommernis is een veilige én kwalitatieve voorstelling aanbieden aan ons publiek. Daarnaast willen we uiteraard ook een veilig repetitieproces garanderen voor onze cast. Door het grote aantal acteurs en medewerkers lijkt dat echter, na overleg met koepelorganisaties Opendoek en Koor&Stem en de cultuurdienst van Gemeente Buggenhout, niet direct mogelijk. Bovendien wil het creatief team de voorstelling maken zoals die hoort te zijn: een grote cast, veel toeters en bellen.... Een coronaproof alternatief is dus helaas geen optie.

Daarnaast moeten we als producent ook aan de financiële risico’s en de benodigde voorbereidingstijd denken. Omdat productionele zaken op dit moment opgestart moeten worden, zijn we verplicht om nu een beslissing te nemen over een musical die binnen 7 maand pas zou spelen. We kúnnen jammer genoeg niet wachten tot in januari of februari om te kijken uit welke hoek de wind dan waait. Daarom heeft de raad van bestuur van Camerata Productions vzw, in overleg met GC De Pit, beslist om de voorstellingenreeks van Oliver! de musical met één jaar te verplaatsen. De productie gaat dus in première op zondag 17 april 2022.

De Raad van Bestuur

Camerata Productions vzw